ТВОРЧЕСКИ И КРЕАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ

Работилница“420 табели”

Водени от убеждението си, че позитивната промяна в поведението ни става възможна най-вече като част от серия позитивни събития, започнахме периодично организирането на творчески работилници за родители с деца. Креативните занимания от ежегодната кампания в училищата показват ясно, че ученето като част от игра дава отлични резултати.

Инициативата ни включва  поредица от детски работилници  “420 табели” за ръчно изработване и рисуване на дървени табели, които да провокират опазване на горите и чистотата в тях. Табелите ще бъдат монтирани не с пирони, а  само с въже, което ще служи за окачване на съответното дърво през клонче. Приоритет на локациите  за монтиране са гори в югоизточна България.

На 06 октомври 2018г. в Морската градина в работилницата се включиха много деца, както и техните родители. Те изписаха десетки красиви и забавни послания, които да напомнят на хората, че имат отговорност към природата, когато се разхождат по горските пътеки.

Табелите поетапно ще бъдат грижливо поставени в гори и еко пътеки в региона. Всяка монтирана табела ще се добави в списък със  GPS координати на мястото, на което е монтирана.  Ще бъдат разпространени на интересни и любими места в региона – горски райони в Бургас, природозащитен център “Пода”, района на Мандренско езеро,  гори в Странджа с акцент на точки по маршрута на “Тур Странджа”. Повече за инициативата може да научите от репортажа на bTV в сутрешния им блок.

Ако и вие обичате нашата природа и се възмущавате от безотговорното й замърсяване и искате да участвате в решението на проблема, присъединете се към нас! Работилницата ще продължи и през следващите месеци в Бургас. Ще се радваме да участвате и вие, за целта – дайте своето предложение за надпис на табела или евентуална локация тук , вижте, къде се намират поставените вече табели тук и следете актуалните ни инициативи на сайта, и страницата ни във фейсбук.