По инициатива на  Читалище „Хамалогика” и Център за иновативно обучение „Френе“ , за пета поредна година  ще се проведе кампанията „Бургас Рециклира“. Инициативата, която започва на 16 април и ще продължи един месец, цели създаване на интерес и култура към опазване на околната среда, както и на навици за разделно събиране на отпадъците у подрастващите. Предвиден е и благотворителен аспект, който учи децата на съпричастност. Партньори на програмата са Община Бургас, Виваком, ЕкоПак, Тайм Хироус, Екологика и медии.

Тази година, ние от “Бургас рециклира” отново разширяваме кампанията с още 2 училища, като ще достигнем до над 1000 първолаци в 10 училища. За целта имаме нужда от 60 доброволеца  за включените училища: ОУ ”Васил Априлов”, СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, СОУ ”Св.Климент Охридски”, ОУ ”Св. Княз Борис I”, НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров”, ОУ “Братя Миладинови”, ОУ “Георги Бенковски”, ОУ “Пейо Яворов”, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ и ОУ „Елин Пелин“ в ж.к.Меден Рудник .

Програмата е разписана в три учебни часа и включва запознаване с целите и ползите от рециклирането и информация как то се изпълнява, а също и много игри и състезания с практическо приложение на знанията, както и алтернативни варианти за реализация на отпадъчните материали.                

В края на кампанията, както стана традиция ще поканим малките участници и техните родители, както и всички ентусиасти да почистим плаж Липите. Вече трета поредна година включваме тази инциатива  в кампанията “Бургас рециклира”. Повече за  почистването ще намерите във FB събитието: https://www.facebook.com/events/459653767798760/

Благодарим предварително на всичките ни спонсори за тази година, които ще помогнат и тази година на кампанията да съществува.

Ако имате интерес да научите повече за програмата или да се включите в кампанията, смело можете да пишете на: hamarecycle@gmail.com. Или просто да ни посетите на https://www.facebook.com/burgasrecycle

Подготвили сме отново конкурси за най-интересните неща създадени от децата по време на занятията и финално събитие- изложба в  Център за иновативно обучение „Френе“ . 

Конкурс за детско творение за ученици в 1 клас: 16.04 – 10.05.2018 г.
Награда: смартфон Huawei P9 Lite Mini – за творението, събрало най-много харесвания във фейсбук страницата ни.
Децата могат да изработят в час или вкъщи каквото решат от всякакви непотребни рециклируеми материали. Родители, публикувайте снимки на творбата на вашето дете на www.fb.com/burgasrecycle


Изложба с произведения от конкурса и безплатни работилници за деца: 12.04.2018 г. 11:00 – 16:00 ч., в училище “Френе”, ул. Лермонтов 11

Награда: таблет PRESTIGIO GRACE 3157 – награда на журито за едно от произведенията, участвали в изложбата.


Състезание за събиране на електронни отпадъци: 12.04.2018 г. 11:00 – 16:00 ч., в градинката на църквата Света Богородица (зад хотел България)
Награди: I награда – смартфон Huawei P9 Lite Mini; II награда – таблет RESTIGIO GRACE 3157
– за донеслите най-много електронни отпадъци като непотребна бяла и черна техника и всякакви електронни устройства. Те съдържат до 60 опасни токсични химични елемента. Ние ще се погрижим за безопасното им рециклиране.
За извозване на по-едрите непотребни електроуреди директно от дома, моля, обадете се на телефон:
0878 151540 или заявете на ecologica.bg